En enkel variant på en walk-in-closet

Att ha en walk-in-closet är sannerligen en dröm bland många klädintresserade kvinnor. Bilden av den perfekta walk-in-closeten varierar troligen också lika mycket som det finns människor, men en sak är säker. En walk-in-closet ska förmedla en inspirerande känsla och bidra till att man får lust att klä sig snyggt. Det är dock inte alla som har utrymme för en walk-in-closet i sitt hem, men misströsta inte för det. Du kan lätt rusta upp din existerande garderob och skapa en känsla av en walk-in-closet med några enkla tips. Häng med!

Garderoben – dölj dina baskläder

Konceptet med en walk-in-closet bygger mycket på att man ska exponera sina kläder. Det fiffiga med att ha en vanlig garderob är dock att du har möjlighet att dölja det du inte vill exponera. I dina vanliga garderober bör du således förvara lite ”tråkigare” plagg såsom vanliga t-shirts, toppar, svarta byxor med mera. Basplagg, helt enkelt. Även om du stänger till den här delen av din garderob bör du dock lägga lite extra krut på att det ser fint ut här, och att det finns ett praktiskt system. Du kan till exempel färgkoordinera dina kläder så till vida att du sorterar svarta toppar för sig och vita för sig. Det ger garderoben ett mer enhetligt intryck och hjälper dig också när du ska välja kläder på morgonen.

Exponera dina bästa plagg

Nu kommer vi istället till den mer kreativa delen av din garderob, som stavas klädstång. Införskaffa en klädstång som du strategiskt placerar i rummet i anslutning till garderoben. Dekorera den sedan med dina bästa plagg, såsom klänningar/kavajer eller varför inte även accessoarer som väskor och skärp. En klädstång gör också att du får till en butikskänsla och bidrar därför även till att skapa den där känslan av att man är inne i sin garderob. Det fiffiga med en klädstång är också att man ständigt kan variera intrycket på rummet, eftersom plaggen blir som en slags inredningsdetalj.

Satsa på detaljer

Lägg också extra mycket krut på detaljerna. Mjuka fina korgar som du kan förvara dina underkläder i, vackra galgar som är beklädda med pärlor … gå loss och inred för ögat. Måla om de trista garderobsdörrarna krispigt vita för att skapa det där fräscha intryck och byt också till nya handtag på dörrarna. Ett tips är faktiskt också att hänga smycken på olika handtag och krokar runt om i rummet, eftersom det bidrar till att man lättare ser dessa – vilket i sin tur ökar chansen för att man sedan faktiskt bär dem. Sätt därför gärna upp olika handtag, krokar och knoppar i anslutning till garderoben där du kan hänga både smycken, sjalar och väskor.

Kommentera