Ge ditt kök ett lyft

Ombyte förnöjer finns det ett talesätt som säger, och det är nog sant. När dagarna känns trista och tråkiga i höstmörkret, kan det behövas en liten kick. Det är ofta vid denna tid vi möblerar om eller byter gardiner för att få en liten välbehövlig förnyelse.

Vill du ge ditt kök ett lyft, och faktiskt få känslan av ett nytt kök, är ett bra tips att byta kökshandtag. Det kan kanske låta som en väldigt liten förändring, men med nya handtag på plats kommer du att märka att det gör stor skillnad.

Det finns massor av handtag att välja på, och det är bara din egen fantasi som sätter gränserna.

Du kan välja att bara byta ut några handtag, och komplettera de du redan har med matchande knoppar eller handtag för att få ett nytt uttryck i köket. Men, vanligast är nog ändå att man byter ut samtliga handtag när man ändå är i gång.

Barahandtag erbjuder dig flera hundra olika kökshandtag, så det är verkligen ingen brist på urval. Tycker du att det är allt för svårt att välja ut ett av alla de fina handtagen, kan du få en alldeles speciellt personlig känsla genom att använda flera olika handtag och matcha dem. Vem har sagt att man måste hålla sig till ett och samma handtag i hela köket? En idé är att välja en modell till skåpluckorna och en annan till lådorna. Där kan det vara bra att tänka på funktionen, eftersom det krävs ett lite bättre grepp för att dra ut en låda än att öppna en skåpdörr. Detta gäller i synnerhet om du har en äldre köksinredning där lådorna kan gå trögt.

Väljer du knoppar på luckorna kan det kanske vara lämpligt med bygelformade eller skålade handtag för lådorna. Men, du kan också blanda och matcha helt fritt mellan olika skåp för att skapa en egen stil.

Handtag kan, förutom den avsedda funktionen, också vara avgörande för det estetiska intrycket.

Du kan använda diskreta handtag om du vill att själva luckorna ska framhävas, eller om du vill ha en minimalistisk stil, där handtagen hellre ska anas än ta för stor plats. Du kan även göra tvärtom, och låta handtagen ta verklig plats och utgöra blickfånget i köket, genom att välja speciellt vackra eller iögonfallande handtag. Valet är ditt, och det finns nog inte två personer som tänker exakt lika, därför är det ofta kökshandtagen som sätter den speciella prägeln på köket.

Kommentera