Renovera ditt kök och ha en klar och tydlig plan

När det är dags att renovera ditt kök bör du ha en klar och tydlig plan på vad som ska göras. Det är viktigt att planera väl, tänka över flera gånger vad man vill och vad som bör göras, och sist men inte minst genomföra det. Att börja renovera ditt kök utan en grundläggande planering och utan en genomtänkt plan är inget att rekommendera. Chansen finns att det blir fantastiskt i slutändan, men risken att man halvvägs genom renoveringen inte vet hur man ska fortgå är dock högre. Resultatet grundas ofta hur väl genomtänkt planeringen är.

Den mest klassiska idén och viktigaste tanken när du renoverar ditt kök är att du planerar in en ”köks-triangel”. Köks-triangeln innebär att du har en triangel i ditt kök, där diskhon, kylen och frysen och spisen och ugnen befinner sig i var och ett av triangelns hörn. Detta är något som förenklar arbetet i köket avsevärt mycket. Har du långt från kylen till spisen och eller från spisen till diskhon kommer det att förhindra arbete i köket för dig. Tänk själv att du i så fall måste gå med kastrullen full med kokande vatten en lång bit över köket. Det är inget som rekommenderas. Det är också viktigt att du när tänker renovera ditt kök också planerar så att inga hinder finns inom denna triangel.

Det finns många fler saker som behöver tänkas över när du planerar att renovera ditt kök. Men det som spelar kanske mest roll är att du bygger ditt kök utefter dina egna önskemål. Vad du gillar och vad du föredrar är det som spelar roll. Trender kommer och går och vad som är viktigt idag kanske inte är lika viktigt imorgon. Givetvis kan även din smak och stil förändras, så var inte för utsvävande, men den står ofta relativt stark. Köket ska man trivas i. Tänk på det när du planerar din renovering.

När vi byggde nytt kök tittade vi en hel del på Modexa för att få inspiration och det hjälpte oss väldigt mycket för att hitta rätt luckor och få hjälp med att välja rätt.

Kommentera